De fleste mennesker; også I kaffeverden er af den opfattelse, at sorten Leberica ikke er i kommercielt brug. En ting er opfattelse – en anden ting er virkeligheden. Madhu kom til Danmark første gang i 2008. På den lille Sethurman farm i Indien gror nogle ca. 60 år gamle Leberica træer, hvor bærrene plukkes ved, at kravle 10 – 30 meter op af bambus stiger for, at plukke de enkle kaffebær, der gror ofte 1 – 2 kaffebær hist og pist på træet Indenfor 2 timer efter plukningen fjernes frugtkødet med håndkraft, for at beskytte disse skrøbelige bønner – deraf farmens egen betegnelse for metoden de benytter: Pulp Sun Dried. Der går ca. 6000 kaffebønner på 1 kg kaffe! Der kommer ca. 40 – 60 kg Madhu kaffe pr. år. Kaffen har en elegant aroma, god krop og en let syrlighed, der i eftersmagen efterlader overraskende toner af en behagelig blød honningsmag med et meget svagt strøg af sød lakrids.
Hi there welcome to my BLOG. I will dedicate this BLOG to one of my main interests - Espresso.
torsdag, januar 07, 2010
Madhu – Leberica, Sethurman Estate. India
De fleste mennesker; også I kaffeverden er af den opfattelse, at sorten Leberica ikke er i kommercielt brug. En ting er opfattelse – en anden ting er virkeligheden. Madhu kom til Danmark første gang i 2008. På den lille Sethurman farm i Indien gror nogle ca. 60 år gamle Leberica træer, hvor bærrene plukkes ved, at kravle 10 – 30 meter op af bambus stiger for, at plukke de enkle kaffebær, der gror ofte 1 – 2 kaffebær hist og pist på træet Indenfor 2 timer efter plukningen fjernes frugtkødet med håndkraft, for at beskytte disse skrøbelige bønner – deraf farmens egen betegnelse for metoden de benytter: Pulp Sun Dried. Der går ca. 6000 kaffebønner på 1 kg kaffe! Der kommer ca. 40 – 60 kg Madhu kaffe pr. år. Kaffen har en elegant aroma, god krop og en let syrlighed, der i eftersmagen efterlader overraskende toner af en behagelig blød honningsmag med et meget svagt strøg af sød lakrids.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
1 kommentar:
Lige min egen lille hurtige kommentar. Fik en kop kaffe i dag. Lavet på ovennævnte bønne i en cappucino. Det smager fantastisk. Glæder mig til at vise den frem.
Send en kommentar